I vårt hus har jag ett recept på cornflakeskyckling som jag lagar till ibland. Men när det var dags att laga gårdagskvällens middag var jag lite vild och galen och gjorde något annat med majsflingorna. Eftersom vi såg fram emot en filmkväll i soffan samtidigt som middagen skulle inmundigas så gjorde jag nuggets istället.
Cornflakesnuggets.
2 kycklingfiléer
2 dl cornflakes
1 dl finriven parmesan
1/2 dl majsmjöl
3 krm anchochili
salt, svartpeppar
Vill man ha perfekt resultat när man panerar ska man göra en dubbelpanering. Då vänder man först bitarna i majsmjölet, sen vispar man upp ett ägg och täcker kycklingen med innan de sist paneras med krossad cornflakes och parmesanosten. Så gjorde inte jag de här gången….jag tog latmansvägen….
1. Skär kycklingen i munsbitar och krydda med salt och svartpeppar.
2. Blanda majsmjöl, anchochili med krossad cornflakes och riven parmesanosten. Lägg blandningen i en plastpåse.
3. Lägg i kycklingen och skaka runt så att bitarna täcks.
4. Stek i rapsolja till dess att de är gyllene och färdigstekta. En limeklyfta är perfekt att pressa över kycklingen vid servering.
Servera med ugnsrostade morötter och potatis, även de i munsbitar. Krydda med salt, chiliflakes och ringla olivolja över. Stek i 225º, 35-45 minuter.
Jag hade även en skål med creme fraiche och sweet chilisås samt lite grönsaker och knapra på till.