Jag köpte färsk kycklingfilé när jag handlade tidigare i veckan. De delade jag så jag fick tunna fina kycklingschnitzlar. Några vakuumpackades och stoppades in i frysen, resten gjorde jag en god panering till och stekte i rapsolja till dess att de var frasigt gyllene.
Kycklingschnitzel (paneringen räcker till 8-10 schnitzlar)
4 kycklingfiléer
1 3/4 dl panko
1 1/2 dl finriven parmesan
2 tsk anchochili
2 tsk chiliflakes
1. Dela kycklingfiléerna och salta på båda sidor.
2. Blanda ingredienserna till paneringen på ett djupt fat.
3. Vänd kycklingen så att den täcks av panering runt om.
4. Stek i rapsolja till dess att kycklingen är genomstekt och de är frasigt gyllene.
5. Servera med valfria tillbehör. Jag stekte pommes frites i ugnen och gjorde en avocadoröra till. En citronklyfta att pressa över kycklingen på tallriken är pricken över i.
Avocadoröra
1 mogen avocado hackad i små bitar.
1 dl creme fraiche
1 finhackad vitlöksklyfta
citronsaft från 1/3 citron
salt, chiliflakes
Blanda alla ingredienser till avocadoröran, smaka av med salt och chiliflakes.