Heta rester

Det blev ytterfilé kvar från middagen häromdagen. Då passade jag på att göra en wok med det kött som var kvar, nudlar och grönsaker. Den blev riktigt het så ta mindre chili än jag gjorde om stark mat inte är en favorit. Se dessutom till att ta bort kärnor och hinnor eftersom de gör att det blir extra starkt…det gjorde inte jag.

 

 

image
En het wok av rester.

 

 

Följande ingredienser använde jag:

rester av ytterfilé

1/2 röd paprika

1 vårlök

1 röd chili

1 vitlöksklyfta

3 cm ingefära

1/2 burk vattenkastanjer

1 näve majs

1 näve koriander

1 skvätt japansk soja

 

 

image
Ingredienserna på skärbrädan.

Hacka alla ingredienser, riv ingefäran så att det går fort när det är dags att laga till.

Koka nudlarna i lättsaltat vatten.

Under tiden steker man hastigt övriga ingredienser i olja på stark värme så att det blir genomvarmt.

När nudlarna kokat klart får de rinna av och sedan vänder men ner dem med grönsaker och kött.

En skvätt japansk soja och det är klart att äta.

 

Katarinas spis

Jag heter Katarina, ensamstående med en 24-årig son och gillar att laga mat på en höft....Jag är dålig på att följa recept, lägger gärna till eller byter ut, då är det lätt att glömma om det inte finns nedskrivet. Så det är därför har jag startat bloggen, då kan jag själv kika in för att hämta matinspiration när jag glömt hur jag gjorde förra gången! Kanske inspirerar jag nån annan på köpet.....

Lämna ett svar