Hittade en kalkonfilé i frysen och funderade vad jag skulle hitta på. Sonen gillar kycklingschnitzel så det fick bli schnitzlar med kalkon i stället.
1 kalkonfilé (räcker till 4 schnitzlar)
1- 2 dl mjöl
1 ägg
2- 3 dl panko
kryddor ex. paprikapulver, vitlökspulver, peppar
1. Dela kalkonen i fyra delar.
2. Salta kalkonen runt om och låt den vila medan paneringen förbereds. Jag gjorde en dubbelpanering.
3. Blanda mjölet med kryddorna i en tallrik.
4. Vänd kalkonen i först mjölblandningen sen det uppvisapde ägget och sist i panko.
5. Stek på båda sidor till dess att kalkonen är genomstekt.
Servera med klyftpotatis, jag blandade Folva och sötpotatis. Stek i ugnen, 250º, cirka 30 – 40 minuter.
Sallad och en enkel sås med creme fraiche och sweetchilisås till.