Idag gjorde jag en gammal favorit till middag. En pastasås med både skinka och kräftstjärtar. Det låter kanske som en konstig kombination men jag lovar att det smakar toppengott!
1/2 gul lök
1 vitlöksklyfta
200 g rökt skinka ( tunna skivor)
2 dl grädde
2 dl creme fraiche
1 burk kräftstjärtar i lag
cayennepeppar
salt, peppar
lime
persilja
smör
1. Koka tagliatelle.
2. Hacka lök, vitlök och skinka och fräs i smör.
3. Häll på grädde och creme fraiche och krydda med cayennepeppar och svartpeppar. ( ev lite salt)
4. Låt det sjuda på låg värme medan pastan kokar.
5. Hacka i 1/2 dl persilja och lägg i kräftstjärtarna precis innan servering. Bara så att de blir varma.
6. Lägg upp på ett fat med tagliatellen underst och pressa över lime vid serveringen.