Här är några minusgrader ute och frost i gräset hela dagen, så det är en passande dag för långkok. Därför förbereder jag en älggryta som ska bli middagsmat till veckan.
Så här har gjorde jag:
Älggryta med svamp
1 bit älgkött som passar till gryta ca 700 g
1 köttfondsbit
4 dl vatten
1 dl vin ( hade vitt öppnat så jag tog det)
1 dl chilisås (ketchupvarianten)
3 msk hoisinsås
1 1/2 msk ketjap manis
1 gul lök
1/2 röd lök
2 stora vitlöksklyftor
200 champinjoner
salt, peppar, timjan och rosmarin
smör till stekning
1. Putsa köttet och skär det i kuber. Bryn det tills det får fin färg runt om. Salta och peppra. Lägg det sen i en gryta.
2. Bryn lök, champinjoner. Lägg det i grytan.
3. Häll i övriga ingredienser och låt koka till dess att köttet är mört.