Crostini med fetaröra och bacon

Du visar för närvarande Crostini med fetaröra och bacon

Det här är ett jättegott drinktilltugg eller förrätt att bjuda på, crostini med fetaröra och bacon. Gör små munsbitar på crostini eller servera på ett gott bröd stekt i smör. Lägger du fetaröran på ett bröd i portionsstorlek är det gott att lägga ett salladsblad på brödet innan röran läggs på.

Röran med fetaost och färskost passar utmärkt som dipp också, blanda då i lite crème fraiche först så att den inte är så hård. Varför inte servera den till fisk, kött eller kyckling?  För att göra rätten vegetarisk är det bara att utesluta baconet. Då är det gott med rostade pinjenötter på. I stället för spenat går det att ta ruccola eller basilika. Möjligheterna är oändliga.

För att göra egna crostini köper jag en förpackning minibaguetter som jag skär i skivor, penslar olivolja på båda sidorna och rostar i ugnen några minuter på varje sida i 225°. Låt dem svalna, sedan håller de länge i en tättslutande burk.

 

Crostini med fetaröra och bacon

crostini, köpta eller egentillverkade

100 g philadelphiaost (eller annan neutral färskost)

75 g fetaost

1 vitlöksklyfta

svartpeppar

1 förpackning bacon

1 liten näve spenat

3 – 4 småtomater

smör

Stek baconet krispigt i ugnen eller på det sätt du föredrar. Lägg på hushållspapper och låt rinna av medan du gör röran.

Riv vitlöken fint och blanda tillsammans med philadelphiost och fetaost. Hacka spenat och blanda i. Smaka av med nymald svartpeppar.

Fördela röran på crostini, toppa med tomat och bacon.

Smaklig spis!

 

Katarinas spis

Jag heter Katarina, ensamstående med en 24-årig son och gillar att laga mat på en höft....Jag är dålig på att följa recept, lägger gärna till eller byter ut, då är det lätt att glömma om det inte finns nedskrivet. Så det är därför har jag startat bloggen, då kan jag själv kika in för att hämta matinspiration när jag glömt hur jag gjorde förra gången! Kanske inspirerar jag nån annan på köpet.....

Lämna ett svar