Trattkantarellpaj

Du visar för närvarande Trattkantarellpaj

För några dagar sedan skulle jag ha en middagsgäst. I kylen fanns en färdig pajdeg så paj fick det bli. Med tanke på att det i skafferiet fanns gott om torkade trattisar var valet av paj rätt enkelt. Pajen blev mycket god så jag kommer definitivt att laga den igen. Servera en god sallad till!

Trattkantarellpaj

100 g torkade kantareller (1 rejäl näve)

2 små gula lökar

1 vitlöksklyfta

smör

salt, svartpeppar

1/2 tsk balsamicocreme

1 salladslök

2 – 3 dl riven prästost

2 dl grädde

3 ägg

1/3 tsk salt

2 – 3 msk färsk hackad timjan

1. Blötlägg kantarellerna i vatten till dess att de mjuknar.

2. Förgrädda pajskalet ca 10 minuter i 225° varm ugn.

3. Hacka lök och riv vitlök.

4. Stek lök och vitlök mjukt i smör.

5. Ta upp löken ur stekpannan och häll ner trattkantarellerna (även vattnet) och låt puttra till dess att all vätska är borta.

6. Tillsätt ytterligare en smörklick och den redan stekta löken. Krydda med lite salt, svartpeppar och balsamicocreme.

7. Lägg lök- och svampblandningen i botten på en pajform.

8. Lägg riven prästost och skivad salladslök ovanpå.

9. Vispa ihop ägg, grädde, lite salt och hackad timjan. Häll äggstanningen i pajformen.

10. Grädda till dess att pajen stelnar och får fin färg i 200°, cirka 20-30 minuter.

Katarinas spis

Jag heter Katarina, ensamstående med en 24-årig son och gillar att laga mat på en höft....Jag är dålig på att följa recept, lägger gärna till eller byter ut, då är det lätt att glömma om det inte finns nedskrivet. Så det är därför har jag startat bloggen, då kan jag själv kika in för att hämta matinspiration när jag glömt hur jag gjorde förra gången! Kanske inspirerar jag nån annan på köpet.....

Lämna ett svar