Ibland, läs ofta, blir det bråttom när jag kommer på att det är dags att äta. Inte alltid har jag någon klar tanke vad jag ska laga till. Har jag riktigt otur får jag inte heller någon inspiration när jag öppnar kylskåpet för att se vilka möjligheter som finns. Den här gången sa mina morötter, ägg och mjölk att en ugnspannkaka skulle sitta fint.
Sagt och gjort. Så här gjorde jag:
Ugnspannkaka med morötter (2 portioner)
1 riven morot
2 ägg
3 dl mjölk
1 1/2 dl vetemjöl
lite salt
Vispa ihop smeten och blanda ner 1 fint riven morot. Häll smeten i en smörad ugnsform och grädda i 175°. Jag kommer inte ihåg hur länge jag gräddade den men en kvalificerad gissning är cirka 20 – 30 minuter.
Ät pannkakan med sallad. Rårörda lingon och krispig bacon smakar också toppen till !