Det här receptet påminner om grekisk pytt men ändå inte. Ingredienserna är lite annorlunda men det är ändå många saker som är gemensamma. Kycklingen får marinera länge, minst fem timmar, gärna över natten. Sedan steks kycklingen på en bädd av grönsaker i ugnen. Till detta serveras en mycket god sås som får god smak av både persilja, rosmarin och rödlök.
Det här kommer definitivt att bli ett av mina favoritrecept, inte enbart för att rätten var enkel att laga till, men främst för att den smakade fantastiskt gott!
Kyckling allt i ett
Marinerad kyckling
2 kycklingfiléer
1 msk finriven ingefära
1/2 msk sambal oelek
2 msk kinesisk soja
2 msk rapsolja
1 msk flytande honung
1/2 lime, pressad
1. Blanda alla ingredienser till marinaden i en plastpåse.
2. Putsa kycklingen och dela i mindre bitar.
3. Lägg kycklingen i marinaden. Blanda runt så att den kommer åt överallt.
4. Placera påsen med kycklingen i en skål och låt den marinera i minst fem timmar, gärna längre.
Ugnsrostade grönsaker
1 stor sötpotatis
1/3 blomkålshuvud
1 palsternacka
olivolja
salt, svartpeppar
5. Skala sötpotatisen och palsternackan. Dela dem och blomkålen i lagom stora bitar.
6. Lägg i en ugnsform, ringla olivolja över och krydda med salt och svartpeppar.
7. Ställ in ugnsformen med grönsaker i ugnen, 225°, i 10 minuter.
8. Ta upp kycklingen ur marinaden och fördela den i ugnsformen ovanpå grönsakerna och sätt tillbaka formen i ugnen ytterligare 20-25 minuter, till dess att kycklingen är klar och grönsakerna färdigstekta.
Rosmarin- och persiljesås
1 dl crème fraiche
1 dl majonnäs
1/2 rödlök
1 msk färsk rosmarin och persilja
salt, svartpeppar
Hacka rödlök, rosmarin och persilja fint. Blanda alla ingredienser och smaka av med salt och svartpeppar.