Jag hade ett svagt minne av att jag sett någon på internet göra potatisstaplar i en stor muffinsform. Tyvärr hade jag inte sparat nåt recept men det går ju alltid att prova sig fram. Det behövdes inte många ingredienser för att det skulle bli jättegott. Nog kommer jag att göra det här igen.
Men det slår mig att det nog skulle vara gott att blanda ytterligare kryddor i det smälta smöret innan det blandas med potatisskivorna. Vitlök, anchochili, timjan, rosmarin eller något annat som passar det som ska serveras till. Det kommer jag nog att testa, för det kan jag lova, inte var det sista gången jag lagade till detta!
Potatisstaplar i muffinsform
3 – 4 msk smör
2 – 3 msk riven parmesan till lagren
6 – 8 tunt skivade potatisar
salt
extra parmesan
1. Skiva potatisen tunt. Lägg dem i en stor bunke.
2. Smält smöret och riv parmesan fint.
3. Blanda med potatisen i bunken tillsammans med salt.
4. Stapla potatisskivorna i en muffinsform med stora gropar.
5. Grädda ca 60 minuter i 175°. Mot slutet av gräddningen strös extra parmesan över potatisbakelserna.
Servera med valfria tillbehör. Hos oss blev det pepparstekt kalvfilé och den godaste pepparsåsen. Men den här gången tillsatte jag även 1 dl crème fraiche i såsen.
Till potatisstaplarna, köttet och såsen stekte jag gula kantareller och brysselkål i smör. Det blev en fantastiskt god måltid!