För ett tag sedan såg jag recept på en röra som med kikärtor som passade att använda istället för smör på bröd. Med det receptet som inspiration gjorde jag en egen variant med vita bönor och soltorkad tomatcreme istället.
Jag serverade den med små kex till en välkomstdrink men det som blev kvar kommer jag definitivt att äta som pålägg på ett gott bröd, eller så gör jag helt enkelt lite grönsaker och dippar till mellon ikväll.
Till det här receptet använde jag ingen chili, vilket är ovanligt för att komma från mig. Men för lite extra sting är det bara att tillsätta chiliflakes eller cayennepeppar.
Bönröra med tomat
1 burk vita bönor
3 msk soltorkad tomatcreme
1 msk japansk soja
1 tsk rödvinsvinäger
1 krm salt
2 krm svartpeppar
2 salladslökar
1 dl hackad persilja
1. Skölj färdigkokta vita bönor i ett durkslag och låt dem rinna av.
2. Mixa tillsammans med soltorkad tomatcreme, vinäger och soja. Krydda med salt och svartpeppar.
3. Skiva salladslöken fint och hacka persiljan.
4. Blanda ner lök och persilja i röran, spara lite salladslök till garnering.