Rödkål är en av mina favoriter på julbordet, både tillagad och rå. Idag provade jag något nytt, jag gjorde en 1-2-3-lag och lade in den tillsammans med kanel och ingefära. Den blev jättegod och passar bra till både det ena och andra på julbordet, men den funkar precis lika bra till helt vanlig mat – det vill säga inte julbordsmat.
Snabbinlagd rödkål
ca 1/3 litet rödkålshuvud, fint strimlat
6-7 cm skalad och skivad ingefära
1 kanelstång
1-2-3-lag
1/2 dl ättika
1 dl strösocker
1 1/2 dl vatten
Koka upp lagen tillsammans med kanelstång och skivad ingefära. Häll allt över fint strimlad rödkål i en glasburk.
Låt stå minst en timme innan det är dags att smaka. Men den behöver inte ätas direkt då den bara blir godare av att få stå längre. Förvara i kylskåp så håller den hela julhelgen.