En av de första dagarna när sonen kommit hem från Norge bjöd jag på krämig ytterfilé som fick god smak av dragon och soltorkad tomatcrème. Till köttet serverade jag klyftpotatis och lite extra sallad.
Krämig ytterfilé
800 g fläskytterfilé
salt, svartpeppar
6-8 körsbärstomater
3 salladslökar
2 dl crème fraiche
3 dl grädde
1 tsk kalvfond
2 tsk torkad dragon
3 msk soltorkad tomatcrème
smör
1. Putsa köttet och skär det i skivor. Krydda med salt och svartpeppar och bryn bitarna i smör. Lägg dem sedan i en ugnsform.
2. Hacka salladslöken och dela tomaterna i mindre bitar. Lägg dem i samma form som köttet.
3. Blanda grädde, crème fraiche, soltorkad tomatcrème, kalvfond och dragon. Häll det sedan i ugnsformen över köttet.
4. Gratinera i ugnen, 20-30 minuter i 200°. Servera till klyftpotatis.