I kylen fanns det champinjoner som började se lite trötta ut, inget fel alls på dem men de passade bäst att laga till på något sätt istället för att äta dem råa. Tillsammans med salladslök fick de brynas i smör och sedan blev de grunden till goda varma mackor på kvällskvisten. Inte dumt alls.
Mackor med champinjoner och salladslök
125-150 g champinjoner
2 salladslökar
smör
salt, svartpeppar
riven ost
färskost med smak av vitlök och örter
2 skivor bröd ex. franska
1. Rensa champinjonerna och dela dem i mindre bitar. Dela salladslöken i fina skivor.
2. Smält smör i en kastrull och bryn svamp och lök till dess att de blivit mjuka. Krydda med salt och svartpeppar.
3. Bred färskost på två skivor bröd. Lägg på champinjonfräset och toppa med riven ost.
4. Gratinera i ugnen 225° i 10-15 minuter.
5. Servera med valfria tillbehör, melon och olika grönsaker passar bra till.