Smakrik tomatsås

Jag hade två förpackningar körsbärstomater där risken var stor att vi inte skulle hinna äta upp dem innan de blev dåliga. Alltså kokade jag en egen tomatsås som passar till pasta, pizza eller gnocchi.  Den får koka ihop ungefär en timme och är då ganska tjock och trögflytande och full av härligt goda smaker.

Tomatsås

500 g körsbärstomater

1 liten gul lök

2-3 vitlöksklyftor

olivolja

1/2 msk äppelcidervinäger

3/4 msk råsocker

1/4 tsk salt

1-2 krm svartpeppar

1 msk tomatpuré

1 lagerblad

1 msk oregano

 

1.  Hacka löken fint och riv vitlöken, fräs i olivolja på låg värme till dess att löken blivit mjuk.

2. Tillsätt socker, vinäger, salt, svartpeppar, lagerblad och tomatpuré.

3. Dela körsbärstomaterna i fyra delar och lägg ner även dem i kastrullen.

4. Låt allt koka på låg värme cirka en timme.

5. Ta från värmen, hacka färsk oregano och blanda ner.

 

Här ska det bli tomatsås!
Härligt tjock tomatsås med massor av smak.

Katarinas spis

Jag heter Katarina, ensamstående med en 24-årig son och gillar att laga mat på en höft....Jag är dålig på att följa recept, lägger gärna till eller byter ut, då är det lätt att glömma om det inte finns nedskrivet. Så det är därför har jag startat bloggen, då kan jag själv kika in för att hämta matinspiration när jag glömt hur jag gjorde förra gången! Kanske inspirerar jag nån annan på köpet.....

Lämna ett svar