Jag hade två förpackningar körsbärstomater där risken var stor att vi inte skulle hinna äta upp dem innan de blev dåliga. Alltså kokade jag en egen tomatsås som passar till pasta, pizza eller gnocchi. Den får koka ihop ungefär en timme och är då ganska tjock och trögflytande och full av härligt goda smaker.
Tomatsås
500 g körsbärstomater
1 liten gul lök
2-3 vitlöksklyftor
olivolja
1/2 msk äppelcidervinäger
3/4 msk råsocker
1/4 tsk salt
1-2 krm svartpeppar
1 msk tomatpuré
1 lagerblad
1 msk oregano
1. Hacka löken fint och riv vitlöken, fräs i olivolja på låg värme till dess att löken blivit mjuk.
2. Tillsätt socker, vinäger, salt, svartpeppar, lagerblad och tomatpuré.
3. Dela körsbärstomaterna i fyra delar och lägg ner även dem i kastrullen.
4. Låt allt koka på låg värme cirka en timme.
5. Ta från värmen, hacka färsk oregano och blanda ner.