Ett plötsligt infall fick mig att baka några goda chokladkakor jag gjort tidigare efter Roy Fares recept. Idag ändrade jag lite i receptet, inte mycket men en aning. Dels tog jag lite mer smör än i originalreceptet (gjorde jag nog förra gången också), mer choklad (det gjorde jag också sist) och sedan gjorde jag mindre kakor så det blev många fler….många fler…..
Kakorna får en intensiv chokladsmak och bli härligt sega av alla små goda marshmallows.
Originalreceptet hittar du här: American cookies med marshmallows
Här kommer mitt recept:
Sega chokladkakor
75 g smör
1 1/2 dl farinsocker
1/2 dl strösocker
1 ägg
2 dl vetemjöl
1 dl kakao
1 tsk bikarbonat
1/4 tsk salt
100 g mörk choklad 70%
100 vit choklad med crisp (laktosfri)
2 nävar minimarshmallows
1 rejäl näve jordnötter (kan uteslutas om man vill)
1. Sätt ugnen på 175°.
2. Vispa ihop det rumstempererade smöret med farin- och strösocker. Rör sedan ner ägget.
3. Blanda de torra ingredienserna. Mjöl, kakao, salt och bikarbonat och blanda ner det i smeten.
4. Hacka chokladen och arbeta in den i degen tillsammans med marshmallows och jordnötter.
5. Är degen väldigt kladdig kan man stoppa in den i kylen en stund ( det gjorde inte jag).
6. Dela degen i 32 delar och rulla kulor.
7. Lägg på bakplåtspapper och platta till kulorna något.
8. Grädda 9-10 minuter mitt i ugnen.
9. Låt kakorna svalna en aning innan man lyfter över dem till ett galler för att svalna helt.
Sen är det bara att mumsa i sig tillsammans med kaffe eller varför inte ett glas kall mjölk. Smakar smaskens.