Skid-VM pågår ju för fullt så vem har egentligen tid att laga mat? Inte då jag. I alla fall inte något avancerat. Därför gjorde jag en ostpaj till middag idag.
Som tur var hade jag varit förutseende och köpt en pajdeg som det bara var att rulla ut i formen. (Det funkar ju naturligtvis alldeles utmärkt att göra egen pajdeg också.)
Sedan gick det snabbt att fylla den, göra en sallad och öppna ett paket med god prosciutto att äta till.
Prästostpaj
5 dl riven prästost
6 cm finhackad röd chili, ca 1 – 1 1/2 msk
50 g hackad färsk spenat
3 ägg
2 dl grädde
lite salt
5 körsbärstomater
1. Lägg pajdegen i en form och fyll med den rivna prästosten.
2. Blanda ägg, grädde och salta lätt.
3. Blanda ner den hackade chilin och spenaten i gräddblandningen och häll det över osten.
4. Dela körsbärstomater och lägg ovanpå.
5. In i ugnen på 200°, cirka 30 minuter.