I kylskåpet hade jag en bit falukorv som det var dags att göra någonting av. Själv var jag sugen på korv stroganoff men eftersom det inte är sonens favorit (även om han äter utan att klaga) gjorde jag en egen variant. Förutom att vi båda åt oss mätta till middagen så blev det lite rester kvar. Passar till en lunchlåda.
Stroganoff med sambal oelek
ca 300-350 g falukorv
1 liten gul lök
1 salladslök
2 små vitlöksklyftor
2 dl grädde
2-3 msk ketchup
3 msk pizzasås
1 msk tomatpuré
1 1/2 tsk sambal oelek
2-3 tsk balsamicocreme
10-15 broccolibuketter i mindre bitar
2-3 msk majskorn
2-3 msk hackad persilja
1. Hacka lök och salladslök fint. Riv vitlöken.
2. Stek mjukt på låg värme i raspolja.
3. Skiva falukorven riktigt, riktigt tunt.
4. Höj värmen på plattan och låt korven få lite färg.
5. Blanda ner broccolibuketter och majs och låt det steka med en stund.
6. Rör ihop grädde, ketchup, tomatpuré, sambal oelek och balsamicocreme och rör ner i stekpannan. Låt allt koka ihop. Smaka ev. av med lite salt om det behövs.
7. Sist av allt blandar man i den hackade persiljan.
Servera med ris och en enkel grönsallad. Till salladen gjorde jag en dressing med lite rapsolja, pressad citron, salt, chiliflakes och några matskedar persilja.