Goda kycklingmackor med ugnsstekta klyftpotatisar, det var vår middag i lördags. När jag handlade hittade jag färska kycklingfiléer som jag köpte med hem. Med ett gott vitt bröd, ruccola, tomater och en smakrik kall sås behövdes inte så mycket mer. Ja mozarellaosten förstås, icke att förglömma.
Stekta kycklingmackor (till 2 personer)
1 kycklingfilé
1/2 röd chili
1 vitlöksklyfta
smör, rapsolja
Klyftpotatis
4 potatisar
anchochili, salt
Kall sås
creme fraiche
krusbärsmarmelad med chili (hade ingen mango chutney)
cayennepeppar
Tillbehör
vitt bröd
mozarellaost
ruccola, körsbärstomater
1. Tvätta potatisen och dela dem i klyftor. Lägg i en ungsform och krydda med salt och anchochili. Ringla över olivolja och stek potatisen i 225º ca 30-40 minuter.
2. Dela kycklingfilén på så att det blir två tunna bitar. Lägg dem i en plastpåse och banka ut dem så att de blir ännu större och tunnare.
3. Stek två bitar grekiskt bröd i stekpannan med smör.
4. Hacka chili och vitlök och stek det tillsammans med kycklingfiléerna i smör och rapsolja. Salta kycklingen.
5. Blanda creme fraiche, krusbärsmarmelad med chili ( skulle ta mango chutney men det var slut) och cayennepeppar.
6. Lägg ett lager ruccola på brödet. Sedan kyckling, skivad mozarellaost. Avsluta med den kalla såsen och halverade körsbärstomater.
Sonen bad mig komma ihåg hur jag hade gjort för den här rätten önskar han att vi ska få fler gånger. Så nu har jag skrivit ner…det gäller bara att komma ihåg att kolla på receptet nästa gång det ska lagas till…