Laxen blev lite annorlunda än det var tänkt…men god.

image
Innan fisken åker in i ugnen.

Lax på midsommardagen är en vanlig rätt hos oss. Vi hade köpt en stor fin vakuumpackad laxsida om skulle tillagas. Doften som slog emot mig och spreds i köket när förpackningen öppnades var inte att leka med…vilken tur att det fanns lax att finna i frysen.

Tanken var att slå in hela sidan i folie och steka den med lite smått och gott men när det blev fiskbitar i stället för en hel sida ändrade jag lite på matplanerna.

Jag lade laxbitarna i en smord ugnsform, pressade saften ur 1/2 lime över och kryddade med salt och svartpeppar. Sedan hackade jag fem tomater fint och rev ner en mozarellost bland tomaterna. Denna blandning täckte jag laxen med.

Sedan mixade jag en sås med grädde (cirka 1 1/2 -2 dl), lite fiskbuljong, 1 kruka basilika, svartpeppar och en aning salt (inte för mycket, smaka av).

Därefter hällde jag såsen över laxen. Efter tillagning i ugnen, cirka 20-25 minuter 175º, serverades den med kokt färskpotatis, sallad och en hemgjord tomatpesto (det receptet kommer senare).

image
Serveringsfärdig.

Katarinas spis

Jag heter Katarina, ensamstående med en 24-årig son och gillar att laga mat på en höft....Jag är dålig på att följa recept, lägger gärna till eller byter ut, då är det lätt att glömma om det inte finns nedskrivet. Så det är därför har jag startat bloggen, då kan jag själv kika in för att hämta matinspiration när jag glömt hur jag gjorde förra gången! Kanske inspirerar jag nån annan på köpet.....

Lämna ett svar