Ostpaj med trattkantareller

Du visar för närvarande Ostpaj med trattkantareller

Den andra pajen jag lagade till när min goda vän skulle flytta var en ostpaj, en favoritpaj i mitt hus. Den här gången fick den smak av torkade trattkantareller, prästost och parmesan. Det bästa med den här typen av paj är att den går att variera i all oändlighet. Det beror bara på vad som finns hemma.

Så här blev receptet den här gången:

Ostpaj med trattkantareller

1 pajdeg (jag använde en färdigköpt)

2 – 3 dl riven prästost

1 – 1 1/2 dl fint riven parmesan

2 salladslökar

2 msk torkad, mortlad trattkantarell

3 ägg

2 dl grädde

1/2 tsk salt

 

1. Förgrädda pajskalet i 225° cirka 10 minuter. Sänk sedan ugnen till 200°.

2. Riv prästost och parmesan. Skiva salladslöken tunt och mortla torkade trattkantareller.

3. Lägg osten i botten på pajskalet med salladslöken ovanpå.

4. Vispa ihop ägg och grädde. Blanda med salt och trattkantarellerna.

5. Slå äggstanningen i pajskalet.

6. Grädda pajen i 200° varm ugn till dess att den stelnat och fått fin färg.

Ät pajen tillsammans med valfri sallad.

Katarinas spis

Jag heter Katarina, ensamstående med en 24-årig son och gillar att laga mat på en höft....Jag är dålig på att följa recept, lägger gärna till eller byter ut, då är det lätt att glömma om det inte finns nedskrivet. Så det är därför har jag startat bloggen, då kan jag själv kika in för att hämta matinspiration när jag glömt hur jag gjorde förra gången! Kanske inspirerar jag nån annan på köpet.....

Lämna ett svar