Okej, det här kanske inte är den rätt jag är som mest sugen att laga nu när det är så varmt ute. Men även om jag skulle önska att värmen håller i sig riktigt länge vet jag att det kommer svalare dagar och då kommer den här ugnslådan med potatis att smaka toppen.
Med färdig köttfärsröra är den här rätten snabb att laga till. Tillsammans med potatis, ost, crème fraiche och grädde blir den här rätten härligt krämig och god!
Ugnslåda med potatis och Katarinas köttfärsröra
1/2 sats Katarinas köttfärsröra
3 potatisar
salt
200 g neutral färskost
2 – 3 dl riven mozzarella
1 1/2 dl crème fraiche
1/2 – 1 dl grädde
2-3 tsk sriracha
1. Skiva potatis tunt, koka lätt en kort stund så att den mjuknar lite. Häll av vattnet.
2. Lägg hälften av köttfärsröran i botten på en ugnsform.
3. Lägg ett lager potatis på färsen (hälften). Krydda lätt med salt.
4. Fördela färskosten i klickar över potatisen.
5. Lägg resten av färsen och sen ytterligare ett lager potatis.
6. Blanda riven ost, crème fraiche, sriracha och grädde. Det ska bli bredbart. Täck sista lagret potatis med blandningen.
7. Gratinera i 200° varm ugn, cirka 30 minuter.
Servera med sallad. Smaklig spis!