Son vanligt när jag jobbar hemma vill jag att det går snabbt att fixa till lunchen. Men den får gärna smaka gott. Häromdagen gjorde jag en ugnspytt med halloumi som i princip lagade till sig själv när allt väl var uppskuret. Det blev rester lagom till ytterligare en portion, vid det tillfället serverade jag pytten med ett ägg också.
Ugnspytt med halloumi
1 sötpotatis
2 morötter
10-12 brysselkål
4-5 champinjoner
1 salladslök
1 chilihalloumi
salt, svartpeppar
olivolja
honung
Sås
1/2 förpackning philadelphiaost med smak av sweet chili
ca 3/4 dl creme fraiche
1-2 tsk pressad lime
1-2 msk sweet chilisås
salt, chiliflakes
1. Skala och skär sötpotatis och morötter i mindre bitar. Rensa brysselkålen och dela i halvor.
2. Skär champinjoner och salladslök i skivor. Dela halloumin i små kuber.
3. Lägg sötpotatis, brysselkål och morötter i en ugnsform. Ringla över olivolja och krydda med salt och svartpeppar.
4. Sätt in i ugnen cirka 20 minuter på 200°.
5. Ta ut formen och lägg i champinjoner, salladslök och halloumi. Ringla över honung och låt allt vara inne cirka 10-15 minuter till.
6. Blanda alla ingredienser till såsen. Smaka av med sweet chili och chiliflakes till dess att smaken blir lagom stark.
När resterna skulle ätas upp stekte jag pytten i stekpannan och avslutade med att steka ett ägg som serverades till.