Dagens lunch på restaurang Nygatan. Ugnspytt med en god dressing! Älskar när jag bara tar av det som finns hemma och det blir fantastiskt gott. Den här lunchen stämmer in på det.
Började steka bacon krispigt i ugnen. Under tiden skalade jag morötter och potatis som delades i munsbitar. När baconet var färdigstekt lade jag det på hushållspapper för att rinna av. I ugnsformen tillsatte jag några klickar av timjan- och vitlökssmör (kvar sedan förut) samt potatis och morötter. Krydda med svartpeppar, chiliflakes och lite salt. In i ugnen, 200°, till dess att det var nästan klart, cirka tjugo minuter. Då tillsatte jag halloumi i bitar och hackad tomat.
Efter tio minuter till i ugnen var ugnspytten klar att äta tillsammans med krispig bacon och en god sås. Såsen gjorde jag med lika delar crème fraiche och mjukost med smak av mozzarella och paprika samt lite sambal oelek.
Ja, jädrar så gott!
Här under ser du ingredienserna.
Ugnspytt med halloumi
3 potatisar
2 morötter
1 pkt bacon
2 – 3 msk timjan- och vitlökssmör
1 pkt halloumi
salt, svartpeppar och chiliflakes
Sås
1/2 dl crème fraiche
1/2 dl mjukost med mozzarella och paprika
1-2 krm sambal oelek