När jag skivade upp innanlår till vår hot pot för ett tag sedan blev det kött över. En fin bit som låg där i kylen dagen efter och ville bli tillagad. Pepparbiff kändes gott så jag rullade den bit som var över i mortlad peppar, skivade, saltade och stekte i smör och rapsolja. Sonen blev glatt överraskad då han verkligen uppskattar gott kött! Att han dessutom fick potatisgratäng till gjorde ju inte det hela sämre!
Pepparbiffar
3 – 4 msk svartpeppar, vitpeppar, grönpeppar och rosépeppar mortlades fint. Därefter torkade jag av köttet och rullade biten på en skärbräda täckt med peppar. Sedan skar jag köttet i skivor, 1 – 2 cm tjocka, saltade lätt innan de hamnade i stekpannan.
När jag tog ur köttet för att vila innan serveringen hällde jag i ca 2 dl grädde i stekpannan. Då fick vi en mycket god sås att servera till!
Potatisgratängen
Här blev det latmansvarianten. I kylskåpet fanns en färdigköpt gratäng. Den kryddade jag upp med riven parmesan och chiliflakes. Sedan täcktes gratängen med ett rejält lager riven mozarella innan den åkte in i ugnen.
Till biff och gratäng serverades den gräddiga såsen som blev resultatet efter stekningen, färdigköpt bearnaisesås samt en sallad gjord på små tomater, salladslök, persilja och lite olivolja.