Marinerat innanlår på grillen, det smakar gott en lördagskväll. Med lite annorlunda kryddning i form av bland annat spiskummin och koriander tyckte i alla fall jag och sonen att det blev jättegott. Tillsammans med bakad potatis, halloumi, vitlökssås, kryddsmör, majs och vattenmelon hade vi en middag framför oss som gjorde att vi satt länge vid bordet och njöt av maten.
Innanlår i skivor 8 -10 stycken
Marinad
1 dl rapsolja
1 tsk spiskummin
1 tsk anchochili
1 tsk salt
1 tsk paprikapulver
1 kruka koriander
1 vitlöksklyfta
Riv vitlöken, hacka koriander och blanda med övriga ingredienser i en plastpåse. Lägg i köttet och vänd med jämna mellanrum så att marinaden kommer åt överallt. Låt marinera minst 3 timmar.
Kryddsmör
50-75 g smör
1 riven vitlöksklyfta
1/2 – 1 tsk anchochili (smaka av)
salt
pressad citron
Rör ihop smöret med övriga ingredienser. Smaka av med mer kryddor om det behövs.
Vitlökssås
Det här är min vanliga favoritsås. Lika delar creme fraiche och majonnäs. 1 riven vitlöksklyfta, lite pressad citron och flingsalt. Det är allt som behövs!