Smörgåstårta med skaldjur

  • Inläggskategori:Mackor
  • Kommentarer på inlägget:0 kommentarer
Du visar för närvarande Smörgåstårta med skaldjur

Plötsligt fick jag ett stort sug efter smörgåstårta. Att köpa en hel var inte att tänka på, dessutom fanns inga att få tag i där jag bor så det blev till att göra en egen.

Jag slank in på affären och köpte vetekaka (Polarbröds Jubileumskaka) och skagenröra. Jubileumskakan är delad i förväg i lagom stor kilar så det passade perfekt.

Den första fyllningen jag använde var skagenröra. Andra fyllningen fick bli keso som jag blandade med tomatpesto och den sista fyllningen blev det som var kvar av rödlöksröran från helgen.

På toppen strök jag ut ett tunt lager skagenröra, la ut gurkskivor, äggklyftor och räkor. Kanterna på tårtan täcktes med skivad ost. Den blev verkligen supersmarrig! En tårta som med fördel görs i större format om man är fler som ska äta.

 

Katarinas spis

Jag heter Katarina, ensamstående med en 24-årig son och gillar att laga mat på en höft....Jag är dålig på att följa recept, lägger gärna till eller byter ut, då är det lätt att glömma om det inte finns nedskrivet. Så det är därför har jag startat bloggen, då kan jag själv kika in för att hämta matinspiration när jag glömt hur jag gjorde förra gången! Kanske inspirerar jag nån annan på köpet.....

Lämna ett svar