Fluff med dumle….

Du visar för närvarande Fluff med dumle….

Förmodligen är jag den sista personen som har hört talas om dumlefluff…..I alla fall tipsade en arbetskamrat om detta goda att använda till tårtor eller desserter och jag tänkte att jag måste testa. När jag sedan googlade på det upptäckte jag mängder av recept på fluff med både dumle och andra godissorter.

Dumlefluff

2 dl grädde

120 g dumlekola

Värm grädden i en kastrull, den ska inte koka. Lägg i hackad dumlekola och låt dem smälta. Ställ kallt, gärna över natten men flera timmar i kylskåp annars.

Vispa med elvisp till dess att det tjocknar och blir fluffigt, dumlefluffigt.

Använd mellan tårtbottnar, som topping eller till maräng och bär. Eller varför inte hacka i lite extra dumlegodisar och frysa in som glass? Det är bara att testa sig fram, gott är det…men sött…

.

Katarinas spis

Jag heter Katarina, ensamstående med en 24-årig son och gillar att laga mat på en höft....Jag är dålig på att följa recept, lägger gärna till eller byter ut, då är det lätt att glömma om det inte finns nedskrivet. Så det är därför har jag startat bloggen, då kan jag själv kika in för att hämta matinspiration när jag glömt hur jag gjorde förra gången! Kanske inspirerar jag nån annan på köpet.....

Lämna ett svar