Doften som spreds i huset när middagen lagades i ugnen gjorde att hungern rev i magen. Rätten, kyckling som legat i en teriykaimarinad, lagades tillsammans med rotfrukter och grönsaker. Lätt och enkelt att förbereda och laga. Dessutom gott att äta!
Teriykikyckling – allt i ett
2 kycklingfiléer
1/2 paprika
1/2 zucchini
1 sötpotatis
1 potatis
1 morot
1/2 röd chilifrukt
sesamfrö
Till marinaden behövs följande:
Marinad
1 dl teriyakisås
1-2 msk riven ingefära
1 1/2 msk honung
2 vitlöksklyftor i skivor
1. Blanda marinaden i en plastpåse, dela varje kycklingfilé i två bitar och lägg i dem. Blanda runt så att all kyckling täcks av marinaden. Ställ att marinera minst 3 timmar. Vänd gärna då och då.
2. Skiva potatisarna och lägg i en smord ugnsform. Varva med morötterna, zucchinin och paprikan.
3. Hacka chilifrukten fint och blanda i den. Salta lätt. Lägg kycklingen ovanpå allt, strö sesamfrö över kycklingen och häll 2-3 msk av marinaden över. Sätt in i ugnen på 225º cirka 30-40 minuter.
4. Klart att servera!