Pepparknäcke

  • Inläggskategori:Bakning
  • Kommentarer på inlägget:0 kommentarer

Idag har jag testat att baka ett bröd som jag hittade receptet på i en julbilaga till en kvällstidning. Det blev ett gott knäcke att äta som det är eller med lite smör på. En god ost skulle nog också passa till. Det är inte så vackert men väldigt gott….

Här i julburken ligger det goda brödet.

 

Pepparknäcke

1/2 dl solrosfrö ( jag använde solroskärnor för det hade jag hemma)

1/2 dl linfrö

1/2 dl sesamfrö

1/2 dl pumpakärnor

1 dl maizenamjöl

1 dl majsmjöl

1/2 dl olja

1 1/2 dl kokt vatten

2 msk pepparkakskryddor

flingsalt

1. Blanda alla torra ingredienser utom saltet.

2. Tillsätt olja och vatten.

3. Bred ut smeten riktigt tunt på en baklåtspappersklädd plåt.

4. Strö över flingsalt och grädda i 1 timme i 150º.

 

Katarinas spis

Jag heter Katarina, ensamstående med en 24-årig son och gillar att laga mat på en höft....Jag är dålig på att följa recept, lägger gärna till eller byter ut, då är det lätt att glömma om det inte finns nedskrivet. Så det är därför har jag startat bloggen, då kan jag själv kika in för att hämta matinspiration när jag glömt hur jag gjorde förra gången! Kanske inspirerar jag nån annan på köpet.....

Lämna ett svar