Gårdagens efterrätt, en god frusen hallon och marängtårta, toppad med grädde och kiwi. Den hade en strykande åtgång och hade vi inte varit så mätta efter middagen hade nog fler än två bitar var gått ner.
Marängbotten:
4 äggvitor
1 tsk citronjuice
2 dl strösocker
1.Vispa äggvitor och citronjuice till hårt skum. Vispa ner socker lite i taget. Bre ut smeten i två rundlar på bakplåtspapper (samma storlek som en form med löstagbar kant).
2. Grädda 150º cirka 1 timme. Stäng ugnsvärmen och låt dem stå kvar några timmar.
Färdiga marängbottnar köpta på affären fungerar också alldeles utmärkt för den som vill ta en genväg!
Hallonglass:
3 dl grädde
1 dl vaniljkesella
300 g hallon
1 dl florsocker
1. Vispa grädden hårt.
2. Mixa hälften av hallonen med florsocker och kesella.
3. Rör ner det i grädden samt även resten av hallonen.
4. Lägg en marängbotten i formen med löstagbar kant.
5. Bred ut hallonsmeten.
6. Lägg på den andra marängen.
7. Frys tårtan.
8. Ta fram den ca 20-30 minuter innan servering och garnera med grädde och färsk frukt eller bär. Jag använde kiwi den här gången och det blev supersmarrigt.