Smakrik älggryta

Bitande kallt utomhus, i köket puttrar en gryta på spisen baserad på älgkött och lite annat smått och gott i.

Måtteneheterna i receptet är på ett ungefär, jag gjorde en uppskattning vartefter jag tillsatte ingredienserna.

Älggryta

1 bit älgkött som passar till gryta ca 700 g

1 köttfondsbit, Fond du Chef.

4 dl vatten

1 dl rött vin

1 dl chilisås

3 msk hoisinsås

2 msk ketjap manis

1 1/2 gul lök, i skivor

2 stora vitlöksklyftor, hackad.

1/2 röd chili, hackad.

salt, peppar

smör till stekning

1. Putsa köttet och skär det i kuber. Bryn det tills det får fin färg runt om. Salta och peppra. Lägg det sen i en gryta.

2. Bryn lök, vitlök. Lägg det i grytan.

3. Häll i övriga ingredienser och låt koka till dess att köttet är mört, min gryta kokade cirka 2 timmar.

Jag planerar att servera grytan med kokt, pressad potatis och sallad med min hemgjorda svartvinbärsgelé.

Innan serveringen redde jag av grytan och hällde i ca 1 1/2 dl grädde!

 

Katarinas spis

Jag heter Katarina, ensamstående med en 23-årig son och gillar att laga mat på en höft....Jag är dålig på att följa recept, lägger gärna till eller byter ut, då är det lätt att glömma om det inte finns nedskrivet. Så det är därför har jag startat bloggen, då kan jag själv kika in för att hämta matinspiration när jag glömt hur jag gjorde förra gången! Kanske inspirerar jag nån annan på köpet.....

Lämna ett svar