Bitande kallt utomhus, i köket puttrar en gryta på spisen baserad på älgkött och lite annat smått och gott i.
Måtteneheterna i receptet är på ett ungefär, jag gjorde en uppskattning vartefter jag tillsatte ingredienserna.
Älggryta
1 bit älgkött som passar till gryta ca 700 g
1 köttfondsbit, Fond du Chef.
4 dl vatten
1 dl rött vin
1 dl chilisås
3 msk hoisinsås
2 msk ketjap manis
1 1/2 gul lök, i skivor
2 stora vitlöksklyftor, hackad.
1/2 röd chili, hackad.
salt, peppar
smör till stekning
1. Putsa köttet och skär det i kuber. Bryn det tills det får fin färg runt om. Salta och peppra. Lägg det sen i en gryta.
2. Bryn lök, vitlök. Lägg det i grytan.
3. Häll i övriga ingredienser och låt koka till dess att köttet är mört, min gryta kokade cirka 2 timmar.
Jag planerar att servera grytan med kokt, pressad potatis och sallad med min hemgjorda svartvinbärsgelé.
Innan serveringen redde jag av grytan och hällde i ca 1 1/2 dl grädde!