Jag är förtjust i efterrätter som är enkla att laga till men ändå smakar fantastiskt gott. Den här chokladmoussen där receptet finns här på hemsidan är ett sånt. Att laga till moussen tar inte mycket längre tid än att vispa ihop pulvermousse från ett paket. Just idag fick moussen heta Julaftonsmousse. Men förstås passar den att äta vilken dag som helst.
Här hittar du mitt recept från förut: Chokladmousse med attityd
Julaftonsmousse (3 glas)
100 g mörk choklad 70%, med smak av chili
2 äggulor
1 1/2 dl grädde
2-3 pressad saft från satsumas (3 om de är små)
1. Smält chokladen i vattenbad.
2. Medan den smälta chokladen svalnar, vispas grädden hårt.
3. Blanda i den pressade saften från apelsinen och rör ner en äggula i taget i chokladen.
4. Vänd ner chokladblandningen i grädden och skeda upp i glas.
5. Servera med en klick grädde och frukt eller bär. Idag serverade vi hallon från frysen.