Ugnsbakade tomater

Du visar för närvarande Ugnsbakade tomater

Jag har turen att ha snälla grannar som bor några hus från mig. De kommer ofta ner till mig med grönsaker de odlat i sin trädgård. Här på slutet har jag fått mängder av fina tomater. Så många att jag insåg att jag inte skulle hinna äta upp dem innan de skulle börja bli lite trötta och ledsna. Sagt och gjort, jag lagade till några av de godaste rätterna jag vet med tomat.

Ugnsbakade på låg värme med kryddor och olja. Det blir fantastiskt gott. Ät direkt, spar dem i kylen några dagar eller frys in dem för att ta fram och laga till något gott vid ett senare tillfälle. Vid den här tillagningen åt jag några direkt. Resten åkte ner i frysen.

Det här receptet är inte så exakt utan använd kryddor och olja i den mängd du tycker känns lämplig. Jag hade timjan och rosmarin i frysen som jag skördade i somras. Jag använde ungefär en matsked av varje.

Ugnsbakade tomater

många små tomater

olivolja

salt

råsocker

rosmarin

timjan

1 rödlök

3 vitlöksklyftor

 

1. Dela alla tomater och lägg på en ugnsplåt.

2. Skiva rödlöken tunt och hacka vitlöksklyftorna.

3. Lägg ner bland tomaterna tillsammans med rosmarin och timjan.

4.  Ringla olivolja över.

5. Salta och strö ett tunt lager råsocker över tomaterna.

6. Baka i 125° i en och en halv timme. Sänk värmen till 100° och baka ytterligare 45 – 60 minuter.

Sen är det bara att njuta av både goda dofter och smaker.

Smaklig spis!

Nybakade med krämig burrata!

Katarinas spis

Jag heter Katarina, ensamstående med en 24-årig son och gillar att laga mat på en höft....Jag är dålig på att följa recept, lägger gärna till eller byter ut, då är det lätt att glömma om det inte finns nedskrivet. Så det är därför har jag startat bloggen, då kan jag själv kika in för att hämta matinspiration när jag glömt hur jag gjorde förra gången! Kanske inspirerar jag nån annan på köpet.....

Lämna ett svar