Köttfärspaj under smördegslock

Du visar för närvarande Köttfärspaj under smördegslock

En av mina goda vänner skulle flytta. Jag kunde inte hjälpa till med själva flyttandet men se till att de fick mat under dagen kunde jag göra. Jag lagade till två pajer och en kanelbullesockerkaka (det var kanelbullens dag). Här kommer receptet på den första pajen, köttfärspaj under smördegslock. Till den här pajen använde jag en rektangulär form.

Köttfärspaj under smördegslock

2/3 av köttfärsröra med kokosmjölk

6 – 10 potatisar (beroende på storlek)

150 – 200 g riven ost

1 kyld smördeg

1/2 dl grädde + några teskedar kinesisk soja

1 ägg

 

1. Skiva potatisarna på mandolin (eller skiva för hand).

2. Koka i lättsaltat vatten till dess att skivorna är nästan mjuka.

3. Häll av vattnet och lägg potatisarna i botten på en ugnsform med ett tunt lager rapsolja i botten. Salta potatisen lätt. Ta inte för mycket då köttfärsröran ger smak också.

4. Fördela köttfärsen över potatisen. Häll över en skvätt grädde blandat med soja.

5. Sätt in i ugnen 200°, 25 minuter.

6. Ta ut formen och fördela riven ost över samt lägg dit smördegen. Skär bort överbliven deg i kanterna av formen. Gör några små lufthål.

7. Pensla smördegen med uppvispat ägg.

8. Sätt in i ugnen igen, slå på varmluftsläget och låt stå inne till dess att smördegen fått fin färg. Cirka 15-25 minuter.

Ät tillsammans med en god sallad!

 

Katarinas spis

Jag heter Katarina, ensamstående med en 24-årig son och gillar att laga mat på en höft....Jag är dålig på att följa recept, lägger gärna till eller byter ut, då är det lätt att glömma om det inte finns nedskrivet. Så det är därför har jag startat bloggen, då kan jag själv kika in för att hämta matinspiration när jag glömt hur jag gjorde förra gången! Kanske inspirerar jag nån annan på köpet.....

Lämna ett svar