För ett tag sedan köpte jag en stor förpackning frysta bär för att lägga runt den färska laxen på väg hem från affären. Väl hemma var laxen fortfarande kyld men bären hade börjat tina lite. Funderade en stund på jag vad jag skulle göra med bären då det var rätt så mycket. Då kom jag på att det var länge sen jag gjorde kräm, sagt och gjort, en god sommarkräm lagades till. Krämen blev lagom syrlig, precis som jag vill ha den. För sötare kräm tar du mer socker.
Sommarkräm
750 g blandade bär
2-3 dl vatten
1 dl råströsocker (ta mer om du vill ha en söt kräm)
ca 3 msk potatismjöl
1. Häll bären, vatten och råströsocker i en kastrull. Låt koka upp.
2. Rör ut potatismjöl i lite vatten medan bären kokar upp. Ta kastrullen från värmen och rör ner så mycket av potatismjölblandningen att du får en kräm med lämplig tjocklek.
3. Häll upp i en skål.
Njut av krämen med mjölk till frukost, mellanmål, lunch, middag, efterrätt eller kvällsfika. Kräm passar alltid.