Ett nytt år knackade på dörren och förstås innebar det att laga till någon god efterrätt. Pannacotta går alltid hem i det här huset och med chokladsmak blir det extra gott. Jag utgick från ett av mina recept här på hemsidan men bytte ut den vita chokladen till mjölkchoklad med daim. För självklart ska det vara choklad i nyårsdesserten. Det blev jättegott, något annat gick inte att tänka sig!
Pannacotta med daimchoklad
3 blad gelatin
3 dl vispgrädde
2 dl mjölk
4 msk socker
1 tsk vaniljsocker
100 g mjölkchoklad med daimbitar
1. Lägg gelatinbladen i kallt vatten och låt stå 5 minuter.
2. Blanda grädde, mjölk, socker och vaniljsocker i en kastrull. Koka upp under omrörning. Ta kastrullen från spisen.
3. Bryt ner chokladen i gräddblandningen och rör till dess att chokladen smält.
4. Krama ur gelatinbladen och rör ner i den heta blandningen.
5. Låt blandningen svalna något innan den hälls upp i 5-6 portionsglas. Ställ svalt.
6. Servera med hallon och krossad rocky road eller krossad daim. Ta det du tycker känns gott till.