Pannacotta med daimchoklad

Du visar för närvarande Pannacotta med daimchoklad

Ett nytt år knackade på dörren och förstås innebar det att laga till någon god efterrätt. Pannacotta går alltid hem i det här huset och med chokladsmak blir det extra gott. Jag utgick från ett av mina recept här på hemsidan men bytte ut den vita chokladen till mjölkchoklad med daim. För självklart ska det vara choklad i nyårsdesserten. Det blev jättegott, något annat gick inte att tänka sig!

Pannacotta med daimchoklad

3 blad gelatin

3 dl vispgrädde

2 dl mjölk

4 msk socker

1 tsk vaniljsocker

100 g mjölkchoklad med daimbitar

 

1. Lägg gelatinbladen i kallt vatten och låt stå 5 minuter.

2. Blanda grädde, mjölk, socker och vaniljsocker i en kastrull. Koka upp under omrörning. Ta kastrullen från spisen.

3. Bryt ner chokladen  i gräddblandningen och rör till dess att chokladen smält.

4. Krama ur gelatinbladen och rör ner i den heta blandningen.

5. Låt blandningen svalna något innan den hälls upp i 5-6 portionsglas. Ställ svalt.

6.  Servera med hallon och krossad rocky road eller krossad daim. Ta det du tycker känns gott till.

Katarinas spis

Jag heter Katarina, ensamstående med en 24-årig son och gillar att laga mat på en höft....Jag är dålig på att följa recept, lägger gärna till eller byter ut, då är det lätt att glömma om det inte finns nedskrivet. Så det är därför har jag startat bloggen, då kan jag själv kika in för att hämta matinspiration när jag glömt hur jag gjorde förra gången! Kanske inspirerar jag nån annan på köpet.....

Lämna ett svar