Ostpumpa

Du visar för närvarande Ostpumpa

Så här i pumpatider passar det bra att skapa en egen liten ätbar pumpa med endast två ingredienser. Ostkrokar (eller ostbågar för den som hellre kallar det så) och färskost. Jag använde Boursin med smak av vitlök och örter.

Först formas en boll av färskosten. Använd en bit plastfolie och forma osten inuti. Lägg i kylen ett tag så att den blir fast.

Krossa ostkrokar fint och lägg på ett fat. Ta ut osten ur kylen och rulla så att den täcks av ostkrokarna. Lägg bollen på en ny bit plastfolie och slut den omkring osten. Klipp till fyra bitar bomullsgarn och knyt runt ostbollen så att det blir skåror. Lägg in i kylen igen till dess att det är dags att servera.

När det är dags för servering klipps snören bort och plasten tas av. Ta en paprikastjälk och sätt mitt på pumpan eller en bit salladslök för att göra illusionen av en riktig pumpa mer fullständig.

Lägg mitt på ett fat med goda kex. Sen är det bara att njuta av de goda smakerna!

 

Katarinas spis

Jag heter Katarina, ensamstående med en 24-årig son och gillar att laga mat på en höft....Jag är dålig på att följa recept, lägger gärna till eller byter ut, då är det lätt att glömma om det inte finns nedskrivet. Så det är därför har jag startat bloggen, då kan jag själv kika in för att hämta matinspiration när jag glömt hur jag gjorde förra gången! Kanske inspirerar jag nån annan på köpet.....

Lämna ett svar