Soppa är alltid gångbart hemma hos oss. Jag brukar ofta ta av de grönsaker som råkar finnas till hands för tillfället, koka, mixa ihop och smaksätta. Den här gången var inget undantag. Resultatet blev en krämig, mild och god soppa som passar som förrätt eller huvudrätt tillsammans med en god macka.
Broccoli- och blomkålssoppa
1/2 blomkålshuvud
4-6 buketter broccoli
1 morot
1 hönsbuljongtärning
4 dl vatten
2 tsk nyriven ingefära
1/2 vitlöksklyfta
kokosmjölk (det krämiga under locket)
1 tsk balsamicocreme
svartpeppar, salt
pumpakärnor eller solroskärnor
1. Dela blomkål och broccoli i små buketter. Skala moroten och skär i tunna skivor. Häll på vattnet och buljongtärningen. Låt koka till dess att grönsakerna börjar mjukna men ändå har lite tuggmotstånd.
2. Riv ner vitlöksklyftan och ingefära.
3. Mixa i kastrullen.
3. Tillsätt sedan kokosmjölk, det krämiga under locket.
4. Smaka av med balsamicocreme, svartpeppar samt eventuellt extra salt.
5. Rosta pumpakärnor eller solroskärnor i en torr stekpanna och toppa soppan med.