För någon dag sedan lagade jag till en snabb och god pastasås med kräftstjärtar. Såsen lagades till under tiden pastavattnet kokade upp och min tagliatelle blev klar. Inte många ingredienser men mycket god. Fast jag tyckte att jag lagade till en portion blev det rester som fungerade alldeles utmärkt att värma till lunch dagen efter.
Pasta med kräftstjärtar
1 liten rödlök
1/2 fiskbuljongtärning
1/2 – 1 krm cayennepeppar
1/2 citron
1/2 burk kräftstjärtar
2 – 3 msk persilja
1 1/2 dl grädde
smör
1. Börja med att sätta på pastavatten. Jag kokade tagliatelle cirka 7 minuter.
2. Hacka rödlöken fint och stek den mjuk i en rejäl klick smör på låg värme.
3. Smula ner en halv fiskbuljongtärning och häll på grädde och krydda med cayennepeppar efter smak.
4. Medan pastan rinner av blanda ner kräftstjärtar och hackad persilja i såsen.
5. Avsluta med att pressa ner citron och eventuellt mer cayennepeppar.
Sen är det bara att njuta av en god pastarätt.