När jag gjorde enkel köttfärssås för ett tag sedan använde jag en del av såsen till ett gott kvällsplock framför teven. Smördeg med enkel köttfärssås som bas med ost och lite annat gott så har man en rätt att njuta själv eller tillsammans med andra.
Den skulle passa perfekt till förrätt också, skär bara i mindre bitar så kan nog 6 personer äta den. Som huvudrätt räcker den max till 2 stycken. Men det beror förstås på hur hungrig man är och vad som serveras till. I det här receptet är det inga exakta mängder utan det är bara att höfta på för allt vad man är värd.
Smördeg med enkel köttfärssås
1 färdigkavlad kyld smördegsplatta
1/4 av satsen enkel köttfärssås
riven mozzarella
finstrimlad purjolök
fint riven parmesan
några små plommontomater delade på hälften
1 liten näve pinjenötter
Lägg smördegen på ett bakplåtspapper.
Riv över mozzarella och fördela köttfärssåsen över. Toppa med tomater, strimlad purjolök och pinjenötter. Avsluta med att riva ett alger parmesan över.
Gratinera i 225° 15- 25 minuter. Till dess att smördegen puffat upp lite och fått fin färg.
Sen är det bara att äta och njuta!