En liten dessert som satt fint en sen söndagskväll var heta nektariner med lättvispad kardemummagrädde. Med smak av lime och den heta chilin blev det en fin smakbrytning. Tycker man inte om chili hoppar man helt enkelt över det, smakar smaskens ändå!
Heta nektariner (två personer) :
2 nektariner
1 banan
1-2 msk råsocker
1/2 lime
chiliflakes (valfritt)
1. Dela nektarinerna i mindre bitar.
2. Smält smör i en stekpanna och lägg i nektarinerna, råsockret och pressa över limejuice.
3. Låt nektarinerna steka till dess att de börjar mjukna och sockret börjar karamelliseras.
4. Lägg i bananen i mindre bitar så att den blir varm, högst 30 sekunder.
5. Strö över chiliflakes och servera direkt med vispad grädde kryddad med vaniljsocker och mald kardemumma. (Vaniljglass passar också bra).