Plötsligt fick jag tid över en helt vanlig vardagskväll så istället för att steka kycklingfiléerna rakt upp och ner panerade jag dem först. Fast det tog inte så mycket längre tid, faktum är att maten ändå blev klar på mindre än 40 minuter.
2 kycklingfiléer
1 1 /2 dl panko
2-3 tsk anchochili
salt
6-8 potatisar, salt chiliflakes
1. Tvätta potatisen och dela dem i klyftor
2. Lägg i en ugnsform, krydda med salt och chiliflakes och ringlar över olivolja.
3. Stoppa in varmluftsugn på 200º .
4. Dela kycklingfiléerna så att det blir fyra schnitzlar. Salta dem lätt runt om.
5. Vänd dem i en blandning av panko och anchochili.
6. Stek i smör och rapsolja till dess att de är färdiga.
Servera med klyftpotatis och sallad. Det är gott att pressa lite lime över kycklingen precis vid servering.
Jag gjorde också en kall sås med creme fraiche, mangochutney, limesaft, chiliflakes och anchochili. Den smakade mycket gott till.