Katarinas krämiga kyckling

  • Inläggskategori:Kyckling
  • Kommentarer på inlägget:0 kommentarer

Idag blev det en farligt god kyckling till middag, farlig i den bemärkelsen att det gärna blev en portion extra….

Katarinas krämiga kyckling

1/2 finhackad chili

3 cm finhackad ingefära

1 stor finhackad vitlöksklyfta

1/2 finhackad röd lök

kycklingfilé i bitar

1-2 msk japansk soja

1-2 msk hoisinsås

1 dl grädde

2-3 dl creme fraiche

1. Börja fräsa lök, vitlök, ingefära, chili i smör och olivolja.

2. Lägg i kycklingen när löken börjar mjukna och låt den brynas runt om.

3. Häll på soja,  hoisinsås, grädde och creme fraiche och låt det koka ihop. Smaka av och salta vid behov. Eventuellt kan man tillsätta mer soja och/eller hoisinsås också.

4. Koka nudlar, jag hade både lite risnudlar och äggnudlar hemma så det blev en blandning av båda för att få det att räcka till.

5. Lägg nudlarna i botten på en stor serveringsskål och häll den krämiga kycklingen över.

6. Toppa med röd paprika, sockerärtor, majs, koriander samt hackade jordnötter.

( Min plan var egentligen att ha kokosmjölk istället för grädde och creme fraiche men det hade jag ingen hemma, det blir säkert gott också)

 

Katarinas spis

Jag heter Katarina, ensamstående med en 24-årig son och gillar att laga mat på en höft....Jag är dålig på att följa recept, lägger gärna till eller byter ut, då är det lätt att glömma om det inte finns nedskrivet. Så det är därför har jag startat bloggen, då kan jag själv kika in för att hämta matinspiration när jag glömt hur jag gjorde förra gången! Kanske inspirerar jag nån annan på köpet.....

Lämna ett svar