Smördegsgranar

Du visar för närvarande Smördegsgranar

Tidigare i december hade jag glöggmingel. Då gjorde jag några smördegsgranar – de såg i alla fall ut som granar innan gräddningen. Efteråt kanske inte så mycket. Men goda det var de i vilket fall som helst. Hur de än såg ut.

Jag tog 1 kyld färdigkavlad smördeg och bredde ut ett tjockt lager mjukost med smak av jalapeño och ett rejält lager riven mozzarella. Degen vek jag dubbel och skar ut längder.

Längderna formade jag som små granar och lade på en plåt. Plattade till lite med handen. Sedan penslade jag med uppvispat ägg och strödde sesamfrö på.

Grädda granarna i 225° till dess att de fått fin färg, 15 – 20 minuter.

Sen är det bara att njuta av dem till en mugg glögg eller något annat gott att dricka.

Katarinas spis

Jag heter Katarina, ensamstående med en 24-årig son och gillar att laga mat på en höft....Jag är dålig på att följa recept, lägger gärna till eller byter ut, då är det lätt att glömma om det inte finns nedskrivet. Så det är därför har jag startat bloggen, då kan jag själv kika in för att hämta matinspiration när jag glömt hur jag gjorde förra gången! Kanske inspirerar jag nån annan på köpet.....

Lämna ett svar