Att göra egen smakrik tomatsås är bland det enklaste och bästa man kan göra. I alla fall tycker jag det. Perfekt att plocka fram till pizzan, pastan eller gnoccin. Låt den koka länge så kommer smakerna fram på allra bästa sätt. Bäst av allt, inte behövs det särskilt många ingredienser heller.
Jag brukar göra lite olika från gång till gång när det kommer till ingredienser. Här nedan ser du mitt recept från den här tillagningen och det blev en fullträff. Så god. Jag har ofta lite sött i när jag lagar till något med tomater. Det kan vara socker eller honung. Det lockar fram det allra godaste med från tomatsmaken.
Smakrik tomatsås
1 vitlöksklyfta
1 gul lök
8 – 10 tomater i olika storlek
2 msk tomatpuré
salt, råsocker
olivolja
1. Skiva den gula löken fint och hacka vitlöksklyftan. Låt det fräsa på låg värme i olivolja till dess att den mjuknar.
2. Skär tomaterna i små bitar. Lägg ner dem i samma kastrull som löken och låt allt koka tillsammans på låg värme.
3. När tomaterna börjar bli lite mosiga tillsätts tomatpuré, salt och lite råsocker.
4. Låt koka till dess att mycket av vätskan försvinner och den är krämig. Jag lät min sås koka någonstans mellan 45-60 minuter. Kollade tyvärr inte tiden så noga.
5. Smaka av med mer salt om det behövs.
Ät direkt eller frys in. Smaklig spis!

