Kräft- och ostpaj

Du visar för närvarande Kräft- och ostpaj

För ett tag sedan gjorde jag en kräft- och morotssoppa. Då fick jag lite kräftstjärtar över och ville förstås använda dem innan de blev dåliga. Som av en händelse fanns det en färdig pajdeg i kylen så valet av rätt att laga var enkelt. Det fick bli en av mina säkra kort, paj. Den här gången en kräft- och ostpaj.

Kräft- och ostpaj

1 pajdeg

3 dl riven ost, parmesan, präst och mozzarella

1 – 1 1/2 dl kräftstjärtar

3 ägg

1 dl kokosmjölk

1 dl grädde

1/2 tsk salt

1 tsk kummin

1-2 krm cayennepeppar

1 dl hackad dill

1. Förgrädda pajskalet i 225º, cirka 10 minuter. Picka botten med en gaffel innan du sätter in formen i ugnen.

2. Riv osten och lägg den i det förgräddade pajskalet tillsammans med kräftstjärtarna.

3. Blanda äggstanningen med ägg, grädde, kokosmjölk, salt, kummin, lite cayennepeppar och hackad dill.

4. In i ugnen 200°, 20-30 minuter till dess att pajen är färdiggräddad.

Njut pajen med valfri sallad. Smaklig spis!

Katarinas spis

Jag heter Katarina, ensamstående med en 24-årig son och gillar att laga mat på en höft....Jag är dålig på att följa recept, lägger gärna till eller byter ut, då är det lätt att glömma om det inte finns nedskrivet. Så det är därför har jag startat bloggen, då kan jag själv kika in för att hämta matinspiration när jag glömt hur jag gjorde förra gången! Kanske inspirerar jag nån annan på köpet.....

Lämna ett svar