För ett tag sedan gjorde jag en kräft- och morotssoppa. Då fick jag lite kräftstjärtar över och ville förstås använda dem innan de blev dåliga. Som av en händelse fanns det en färdig pajdeg i kylen så valet av rätt att laga var enkelt. Det fick bli en av mina säkra kort, paj. Den här gången en kräft- och ostpaj.
Kräft- och ostpaj
1 pajdeg
3 dl riven ost, parmesan, präst och mozzarella
1 – 1 1/2 dl kräftstjärtar
3 ägg
1 dl kokosmjölk
1 dl grädde
1/2 tsk salt
1 tsk kummin
1-2 krm cayennepeppar
1 dl hackad dill
1. Förgrädda pajskalet i 225º, cirka 10 minuter. Picka botten med en gaffel innan du sätter in formen i ugnen.
2. Riv osten och lägg den i det förgräddade pajskalet tillsammans med kräftstjärtarna.
3. Blanda äggstanningen med ägg, grädde, kokosmjölk, salt, kummin, lite cayennepeppar och hackad dill.
4. In i ugnen 200°, 20-30 minuter till dess att pajen är färdiggräddad.
Njut pajen med valfri sallad. Smaklig spis!