Även när det är varmt ute behövs mat. Sallad är att föredra men jag känner för lagad mat emellanåt. Helst undviker jag ugnen förstås när det är så varmt men spisen eller grillen får tjänstgöra. Kesoplättar med kanel är en rätt som fungerar fint att både laga till och äta när det är varmt. Dessutom är det både gott och enkelt och det gör ingenting om de hinner svalna innan de äts upp.
Varje gång jag gör plättar med keso glömmer jag hur lätt de har att falla sönder. Så låt dem steka i rikligt med smör så de hinner stelna till innan de vänds. Då riskerar plättarna inte att falla sönder. Först provade jag att steka i min plättlagg av gjutjärn men det gick inte så bra så jag fick byta till en annan stekpanna istället. Då gick det bättre, men de blev ju inte lika snygga som jag tänkt mig. Fast goda blev de förstås ändå.
Kesoplättar med kanel
250 g keso
2 ägg
1 msk fiberhusk (eller mjöl)
1/4 tsk salt
1/2 krm vaniljpulver
2 krm kanel
smör att steka i
jordgubbar och lönnsirap till servering
1. Blanda alla ingredienser och låt det stå en stund och svälla.
2. Stek sedan i rikligt med smör i en het panna. Vänd inte förrän plättarna fått fin färg och börjat stelna till.
3. Servera med frukt eller bär. Lönnsirap, glass eller bacon passar fint till.