På sommaren älskar jag snabba röror som går att äta tillsammans med grönsaker eller tillsammans med ett gott bröd. Eller varför inte båda delarna? Het tonfiskröra är en sån, enkel att laga till och mycket god. När det gäller mängden gochujang så får du smaka av så att det blir lagom starkt.
Den här gången använde jag rödlök i röran, men ta salladslök eller purjolök om det är det du har hemma. Har du inte gochujang kan du ta sriracha istället, men då skulle jag tillsätta någon tesked honung också.
Röran blir lagom middag till en person eller som förrätt till flera.
Het tonfiskröra
1 burk tonfisk i vatten
1 rödlök
2 – 4 tsk gochujang
2 – 3 msk majonnäs
2 – 3 msk crème fraiche
citron
svartpeppar
1. Hacka rödlöken fint.
2. Blanda med gochujang, crème fraiche och majonnäs.
3. Mosa ner den avrunna tonfisken och pressa ner lite citron.
4. Avsluta med några varv med svartpepparkvarnen.
Servera med grönsaker i stavar och salladsblad att äta röran på.